Najtraženiji aranžmani za Grčku i Tursku

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. јун 2011.
BEOGRAD, 11. juna 2011.(Beta) - Građani Srbije i ove će godine najviše letovati u Grčkoj i Turskoj, a cene su iste ili su malo više nego prošle godine, rečeno je agenciji Beta u više beogradskih turističkih agencija.

U agencijama navode da su iznenađeni velikom tražnjom za hotelima sa ponudama u kojima je sve uključeno - ol inkluziv (all inclusive), a koja je znatno veća nego prošle godine.

Putnici su zainteresovani i za Španiju, a najveće iznenađenje za ovu godinu, kako naglašavaju u agencijama, jeste uplata većeg broja aranžmana za letovanje na Siciliji.

Slabo interesovanje u agencijama je za okolne zemlje, kao što su Crna Gora i Hrvatska, dok je najmanje zainteresovanih za letovanje u Egiptu i Tunisu zbog nemira koji su se u tim zemljama desili početkom godine. Prema ranijim podacima, Tunis i Egipat je godišnje posećivalo oko 60.000 srpskih turista.

U turističkim agencijama naglašavaju da su najčešća putovanja dužine oko deset noćenja, a cene se kreću od nešto manje od 100 pa do 1.000 evra, u zavisnosti od toga da li je prevoz sopstven ili autobusom ili avionom. U agencijama navode da je u Grčkoj u junu cena desetodnevnog smeštaja od 50 do 160 evra.


Извор[уреди]