Пређи на садржај

Nagrada za životno delo Seki Sablić

Извор: Викиновости


18. јануар 2011.
BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Nagrada za životno delo "Dobričin prsten", koje dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, biće uručen glumici Jelisaveti Seki Sablić, 25. januara na svečanosti u Ateljeu 212 u Beogradu, najavljeno je iz tog Udruženja.

Žiri, koji su činili Svetlana Bojković, Vojislav Brajović, Nataša Ninković, Egon Savin, Jelica Stevanović, Jovan Ćirilov i Nada Šargin, odluku o ovogodišnjem dobitniku doneo je 9. decembra 2010. godine, a u konkurenciji za ovo priznanje bili su i Milena Dravić, Mrgud Radovanović i Ružica Sokić.

Na svečanoj dodeli nagrade, pored dobitnice Jelisavete Seke Sablić, učestvovaće i glumci Vojsilav Brajović, Bora Todorović, Petar Kralj, Dragan Nikolić, Zijah Sokolović, Gorica Popović, teatrolog Jovan Ćirilov, reditelji Egon Savin, Kokan Mladenović, Jagoš Marković, kao i Stefan Sablić sa svojim kvartetom.

Nagradu "Dobričin prsten" čini zlatna kopija prstena glumca Dobrice Milutinovića, koju izradjuje Zlatara Majdanpek i unikatna diploma na pergamentu, rad slikara Geroslava Zarića, a sastavni deo priznanja je i objavljivanje monografije o dobitniku.


Извор[уреди]