Nagrada direktorki Univerzitetske biblioteke

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. април 2011.
BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Nagrada "DJura Daničh", koja se dodeljuje za celokupan doprinos pojedinaca razvoju bibliotekarstva i kulture Srbije, uručena je u ponedeljak direktorki Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" Steli Filipi Matutinović, na svečanosti koja je održana ispred spomenika tom srpskom piscu na Kalemegdanu.

Nagradu "DJura Danicčh" od 2009. godine dodeljuje Zajednica matičnih biblioteka, svake godine na dan rođenja tog znamenitog pisca, filologa, prevodioca, kulturnog radnika i upravnika Narodne biblioteke Srbije.

Nagradu je uručila predsednica žirija i dobitnica prošlogodišnjeg priznanja "DJura Daničić" Vesna Injac Malbaša, koja je istakla da je Stele Filipi Matutinović učinila puno za unapređenje bibliotekarstva u Srbiji.

Prema njeniom rečima, Stela Filipi Matutinović koja je i potpredsednica Zajednice biblioteka Univerziteta Srbije i član redakcija uglednih domaćih stručnih časopisa na uzoran način zadovoljava sve propozicije i uslove predviđene pravilnikom nagrade "DJura Daničić".


Извор[уреди]