Nagi muškarci na njujorškim krovovima

Извор: Викиновости11. март 2010.
NJUJORK, 11. marta 2010. (Beta-AFP) - Statue trojice nagih muškaraca pojavile su se ove sedmice na njujorškim krovovima, kao delovi nove instalacije savremene umetnosti.

Statue su urađena u dimenzijama, a njihov autor je britanski umetnik Entoni Gormli. Prva od njih postavljena je u utorak na jednu zgradu u Petoj aveniji, a još dve su se pojavile u sredu. U okviru te instalacije, na najpoznatije zgrade u Njujorku biće postavljena 31 statua, uključujući krov Empajer stejta, visok 380 metara. Četiri statue biće postavljene na zemlji, na Petoj aveniji, Medison aveniji i drugim lokacijama.

Statue, načinjene od gvoždja i staklene vune, urađena su po uzoru na Gormlijevo telo. Postavljene su na rubu krovova i liče na ljude koji planiraju da skoče. "Ne znam šta će se dogoditi, na šta moje statue liče i ni kako će biti shvaćene, ali ono što je za mene važno je igra sa percepcijom Njujorčana. Radim na tome da se statue postave na samu ivicu krovova", naveo je Gormli u saopštenju. Fotografije statua mogu se videti na sajtu projekta www.EventHorizonNewYork.org.


Извор[уреди]