Nacionalna konferencija "Obrazovanje za novo vreme"

Извор: Викиновости


9. novembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Britsh Council u Srbiji i Građanske inicijative pozivaju Vas na nacionalnu konferenciju "Obrazovanje za novo vreme" koja će se održati 14. novembra 2011. godine od 9:30 u Palati Srbije (sala Jugoslavija), Bulevar Mihajla Pupina 2.

Mladi ljudi u Srbiji završavaju školovanje nepripremljeni za izazove tržišta rada. Znanja koja stiču iz pojedinih oblasti su u velikoj meri prevaziđena na tržištu rada a škola im ne pomaže u razvoju veština traženja posla.

Odakle početi sa promenama u obrazovnom sistemu Srbije? Na koji način učiniti da obrazovanje postane podsticaj razvoja i modernizacije u Srbiji?

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije, Tinde Kovač Cerović, državna sekretarka Ministarstva prosvete i nauke i Tony O Brien, direktor British Council-a u Srbiji će zajedno sa predstavnicima obrazovnih institucija, NVO, đaka i studenata, pokušati da daju odgovore na ova pitanja.

Nacionalna konferencija "Obrazovanje za novo vreme" je deo šireg programa javnih rasprava o daljim pravcima razvoja Srbije u postojećem društvenom, ekonomskom i političkom kontekstu, a u svetlu integracije naše zemlje u Evropsku uniju. Pitanje vrednosnog sistema koji nastavnici promovišu svojim radom i pristupom kao i ulozi direktora škola u obezbeđivanju atmosfere u školi koja pogoduje najboljim postignućima učenika, takođe će biti teme konferencije. Osim gore pomenutih na konferenciji će učestvovati i:

- Desanka Radunović, predsednica, Nacionalni prosvetni savet - Aleskandar Baucal, profesor, Filozofski fakultet, Beograd - Ljubiša Rajić, profesor, Filološki fakultet, Beograd - Milan Knežević, predsednik, Asocijacija malih i srednjih preduzeća - Dejan Bojanić, predstavnik Unije srednjoškolaca Srbije - Ray Tarleton, direktor, International School Leadership Development, National College for School Leadership - Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica - Milan Vukobrat, direktor Elektrotehniče škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu i - Tatjana Matijaš, nastavnica Saobraćajno tehničke škole, Zemun

Konferenciju "Obrazovanje za novo doba" organizuju Građanske inicijative uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Извор[уреди]