Na slovo na slovo prvi dečji mjuzikl

Извор: Викиновости11. март 2010.
BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Muzička predstava "Na slovo na slovo", rađena na osnovu popularne serije za decu iz šezdesetih godina, biće premijerno izvedena 17. aprila u beogradskom Pozorištu na Terazijama.

Direktor Pozorišta na Terazijama Mihajlo Vukobratović rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da će "Na slovo na slovo" režisera Darijana Mihajlovića biti "prvi dečiji mjuzikl u našoj zemlji".

"Godinama smo želeli da na našu scenu uvedemo i taj oblik mjuzikla koji nije namenjen odrasloj publici, nego odraslima i manje odraslima. Ideja da se na sceni pojavi tekst Duška Radovića je značajna, jer se on jako pametno, sažeto i slojevito obraćao svim članovima društva, a napose Beograđanima", rekao je Vukobratović.

Prema njegovim rečima, legendarne obrazovno-zabavne serije "Na slovo na slovo" televizije Beograd ne bi bilo bez muzike Miodraga Ilića Belog (1921-1971), koji je "u fantastičnoj simbiozi sa tekstvom Radovića uspeo da stvori neverovatan broj hitova koji se pamte".

Režiser Mihajlović rekao je da će se odreći celokupnog honorara za predstavu u iznosu od 600.000 dinara u korist nekoliko ustanova za staranje o deci.


Извор[уреди]