Na severu Kosova naizvesno i napeto

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

7. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Protekla, trinaesta noć na severu Kosova bila je mirna, a na barikadama u Rudaru i Leposaviću tokom noći dežurali su uglavnom muškarci.

Dok su Srbi i dalje na barikadama na putevima koji vode prema Jarinju i Brnjaku, na severu Kosova njihovi politički predstavnici obavljaju konsultacije da li će i u kojoj formi prihvatiti sporazum koji je Srbija postigla sa KFORom.

Predsednici opština Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Zvečana Dragiša Milović, Zubinog Potoka Slaviša Ristić, Leposavića Branko Ninić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, obišli su tokom noći građane na barikadama. Oni su građane pitali za mišljenje koje će im biti dragoceno prilikom odlučivanja na zajedničkoj sednici skupština opština o sudbini sporazuma o rešenju krize na severu Kosova.

Na svim putnim pravcima, osim u Rudaru, gde je nemoguće brzo ukloniti blokade i zbog krsta koji je postavljen na sredinu puta, vozila KFORa koja za svoje baze na severu nose hranu i vodu, prolaze neometano i od početka primene tog dela dogovora nije bilo incidenata.

Zbog situacije na severu pokrajine, u opštini Zvečan odlučeno je da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do 19 sati. Situacija bi se mogla oceniti kao neizvesna i napeta.

Извор[уреди]