Пређи на садржај

Na sever Kosova stižu namirnice

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

1. август 2011.
(Beta) - Snadbevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama od ponedeljka ujutru se normalizuje. Istovremeno, pripadnici portugalskog KFORa uklonili su deo barikada u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu gde se sada okuplja jedan broj građana.

Snabdevanje severa Kosova normalizuje se pošto su u nedelju uveče za putnički saobraćaj otvoreni administrativni prelazi Brnjak i Jarinje. Preko administrativnih prelaza Branjak i Jarinje prolaze putnički automobili, kombi vozila i autobusi, ali ne i kamioni.

Pripadnici portugalskog KFORa uklonili su delove barikada u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu, na putu koji od južnog dela Kosovske Mitrovice vodi ka Ribariću. Pripadnici KFORa trenutno sa stoje u blizini barikade, gde se građani Ibarskog Kolašina okupljaju u sve većem broju.

Sa građanima je i predsednik opštine Slaviša Ristić, koji je rekao da očekuje da će „preovladati razum“ i da će se vojnici povući sa barikada bez upotrebe sile. Inače, noć i jutro na ostalim barikadama na severu Kosova protekla je mirno.

Извор[уреди]