Na prodaju kuća sa pogledom na travnjak porodice Obama

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. септембар 2009.
Čikago-  (Beta-AFP) Kupci nekretnina zainteresovani da im prvi sused bude američki predsednik Barak Obama sada lako mogu da ispune sebi želju, pod uslovom da se presele u Čikago - i da imaju dovoljno para.

Na prodaju je, naime, kuća pored kuće porodice Obama koja se nalazi u otmenom delu grada, građena je u kolonijalnom stilu, površine je 550 kvadratnih metara, ima osam soba, vrt i garažu. Cena joj još nije određena, ali trgovac nekretninama koji je zadužen na prodaju. kaže da ne sme ni da razmišlja koliku cenu bi mogla da dostigne. "Još ne znamo u kolikoj meri bi `faktor Obama' mogao da poveća cenu", izjavio je Met Garison iz agencije Koldvel benker. "Da se nalazi blok ili dva dalje, vredela bi između 1,2 i dva miliona dolara", dodao je.

Od kad je u petak kuća ponuđena na prodaju Garisonovi telefoni ne prestaju da zvone, a on naglašava da će razgledanje biti omogućeno samo ozbiljnim kupcima, onima koji dokažu da mogu da sebi priušte takav dom. Sadašnji vlasnici su je 1973. kupili za za 35.000 dolara. Znatiželjnici više detalja mogu da saznaju na sajtu www.5040greenwood.com.


Извор[уреди]