Na problem Kosova gledaće se drugačije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. децембар 2010.
BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u ponedeljak da će se, uprkos postojanja pretpostavke nevinosti, u međunarodnoj zajednici ubuduće potpuno drugačije gledati na kosovski problem nakon objavljivanja izveštaja Dika Martija o zločinima nad Srbima.

"Srbija je godinama čekala pred međunarodnim institucijama jedan takav izveštaj. Mi smo apelovali da se svi zločini rasvetle ali ti apeli prethodnih decenija nisu prihvatani sa ozbiljnošću. Sada je slika drugačija i na tome sam zahvalan Diku Martiju", rekao je Tadić novinarima u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) u Batajnici.

Tadić je ocenio da je srpski narod u prethodnim godinama u međunarodnoj javnosti predstavljen kao jedini krivac za događaje u bivšoj SFRJ ali da, nakon izveštaja Martija, takvo stanje "pada u vodu".

On se zauzeo za sveobuhvatnu i opsežnu istragu koja podrazumeva jasno utvrđivanje da li je bilo takvih zločina na Kosovu i Metohiji i da se utvrdi ko je za to kriv. Izrazio je nadu da će opsežna istraga tog slučaja rasvetliti proces stvaranja takozvane države Kosovo.


Извор[уреди]