Пређи на садржај

Na prelazima službenici srpske nacionalnosti

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

27. јул 2011.
Звечан-  (Beta) - Komandant Kfora nemački general Erhard Biler rekao je u sredu da su se kosovski policajci povukli sa severa Kosova, i da su na prelazima ka Srbiji službenici Kosova srpske nacionalnosti.

„Ja sam preuzeo sve predloge (šefa tima Vlade Srbije) Borislava Stefanovića, ovo nije moja operacija, ali ja sam tu da održavam red i mir. Jedinice ROSU su povučene sa severa i prema dogovoru poslali smo srpske službenike na prelaze i oni su tamo i sada“, rekao je Biler novinarima u Zvečanu, gde je pregovarao sa Stefanovićem.

Stefanović je ranije kazao okupljenim Srbima da su na prelaze dovedeni službenici albanske nacionalnosti, iako kosovski Srbi i Beograd traže da se tamo vrate carinici Euleksa i policajci Kosova srpske nacionalnosti koji su na prelazima bili do akcije kosovskih specijalaca.

I prištinski zvaničnici su naveli da je Vlada Kosova preuzela ingerencije na prelazima i da se tamo sada poštuje zabrana uvoza robe iz Srbije.

Biler je kazao da na pojedinim mestima na Kosovu još ima blokade puteva, te se ni u tom pogledu ne poštuje jučerašnji dogovor. Komandat Kfora je kazao da je jutros otvorena vatra na helikopter tih jedinica, ali nije precizirao gde i da li je bilo štete.

Извор[уреди]