Пређи на садржај

Na ponovljenim kosovskim izborima najviše glasova za DPK

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

10. јануар 2011.
Приштина-  (Beta) - Najviše glasova na ponovljenim izborima na Kosovu osvojila je Demokratska partija Hašima Tačija, dok je najbolje rezultate u opštini Dečani ostvarila Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, navodi se u izbornim projekcijama mreže nevladinih organizacija Demokratija na delu.

Prema rezultatima te organizacije, DPK je pobednik na jučerašnjim izborima u opštinama Srbica i Glogovac, kao i u glasačkim centrima u opštinama Ljipljan i Mališevo. U opštini Srbica, DPK je dobila 96,14 odsto glasova, DSK 0,98 odsto, AZBK 0,25, a Samoopredeljenje 0,63 odsto. U Glogovcu je za DPK glasalo 92,08 odsto, DSK 2,46, AZBK 0,99, a za Samoopredeljenje 2,07 odsto birača.

Partija Hašima Tačija ubedljivo najviše glasova, više od 80 odsto, dobila je i na glasačkom centru u selu Drenovac, opština Mališevo, kao i na glasačkom mestu u selu Salja u opštini Ljipljan. Navodi se da je u opštini Dečani AZBK dobila 58,63 odsto glasova, Demokratski savez Kosova 22,03, DPK 10,58 odsto, Samoopredeljenje 6,35 odsto.

Rezultati izbora od 12. decembra na tim glasačkim mestima poništeni su pošto je utvrđeno da je na njima bilo nepravilnosti. Centralna izborna komisija (CIK) Kosova najavila je mogućnost da izbori budu ponovljeni i u opštini Kosovska Mitrovica.

CIK za sada nije objavio rezultate jučerašnjeg ponovljenog glasanja. Međutim, učesnici ponovljenih izbora najavili su žalbe i na jučerašnje izbore. Samo je Pokret Samoopredeljenje najavio četrdesetak žalbi.

Извор[уреди]