Na izbore izašlo oko 80 odsto sudija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. март 2011.
BEOGRAD, 3. marta 2011. (Beta) - Na izbore za stalne članove Visokog saveta sudstva (V S S) u četvrtak je izašlo oko 80 odsto sudija, saznaje agencija Beta.

Glasanje za izborne članove V S S-a iz reda sudija završeno je u 15.30, a kako je ranije u četvrtak saopštila Izborna komisija tog tela, do tada nije pristigla nijedna prijava o neregularnosti u toku glasanja.

Izborna komisija u narednih 10 sati od zatvaranja biračkih mesta prima zapisnike i izborni materijal od biračkih odbora.

U Državnom veću tužilaca (DVT) agenciji Beta je rečeno da je na izbore za tri stalna člana tog tela izašlo 93 odsto tužilaca. Prema preliminarnim rezultatima, izvesno je da su izbor prošli Branko Stamenković iz Višeg tužilaštva u Beogradu, Danijela Sindjelić iz Drugog osnovnog suda i sudija Majda Rakić iz Kraljeva.

Portparol DVT-a Bruno Vekarić rekao je agenciji Beta da će uskoro biti pokrenut postipak kandidature za još tri člana tog tela pošto su tri kandidata povukli kandidature, a među njima je i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Krajnji rok za konstituisanje stalnih sastava tih pravosudnih organa je 15. mart.


Извор[уреди]