Na Slaviji manji sukob sa policijom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. октобар 2010.
BEOGRAD, 10. oktobar 2010. (Beta) - Manja grupa mladih ljudi nezadovoljnih zbog održavanja Parade ponosa, sukobila se nešto posle deset časova u blizini Slavije sa pripadnicima policije koji obezbeđuju skup.

Prema informacijama policije, ta grupa je potisnuta, a dvojica izgrednika su privedena. Druga grupa od oko 50 mladića okupila se u isto vreme na početku ulice Kralja Milana , gde je postavljen snažan kordon policije u blizini predsedništva Srbije.

Oni skandiraju navijačke poruke i uvrede na račun pripadnika policije koji obezbeđuju skup i na račun učesnika parade, pevaju pesme koje se obično čuju na fudbalskim utakmicama. Na policiju je bačeno više kamenica i flaša.

Policijski helikopter je nadletao, dok je žandarmerija grupu demonstranata potisnula prema Terazijama bez upotrebe sile. Tamo se grupi pridružilo još nekoliko desetina mladića koji su došli iz pravca Knez Mihajlove. Ulicu je blokirao kordon žandarmerije, a prema izveštajima Betinih novinara i medija, sličnih manjih grupa je bilo na još nekoliko mesta u gradu.


Извор[уреди]