Na Sajmu novo izdanje Pahekovog stripa Legija nepromočivih

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Novo izdanje kultnog antiratnog stripa "Legija nepromočivih", kojeg je nacrtao Željko Pahek, moći će da se kupi na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, a objaviće ga izdavačka kuća "Tardis" iz Beograda.

Vlasnica "Tardisa" Spomenka Stefanović Pululu rekla je agenciji Beta da se Pahek, posle duže pauze u radu, vratio kao ilustrator naslovnica novih "Tardisovih" knjiga, koje su u sredu predstavljene u Udruženju književnika Srbije (UKS) u Francuskoj 7.

"Legija nepromočivih", naučnofantastična satira na besmisleno rovovsko ratovanje, prvi put je objavljena 1985. godine u "Spunk novostima", a sa pridodate dve priče reizdata je 1998. kao strip album. U novom albumskom izdanju, prva priča će biti u koloru, a biće priložene i Pahekove skice za taj strip, izjavila je Pululu.

Pahekove naslovnice i ilustracije krase nova "Tardisova" izdanja kao što su romani "Malteški šišmiš" Ljubomira Damnjanovića, "Oko za drugi svet" Radmila Anđelkovića, "Prolaz" Biljane Malešević i "Čuvari severa" Nede Mandić - Spasojević.


Извор[уреди]