Na Adi verovatno kosti Draže Mihailovića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. јун 2011.
BEOGRAD, 19. juna 2011. (Beta) - Skeniranjem tla na beogradskoj Adi Ciganliji su nađene ljudske kosti i veruje se da su to ostaci generala Dragoljuba - Draže Mihailovića koji je, po izjavam svedoka, tamo streljan i sahranjen, pišu beogradski mediji.

Sekretar državne komisije za otkrivanje tajnih grobnica Srđan Cvetković rekao je za izdanje Večernjih novosti od nedelje da su skeniranjem terena nađeni 15 kostiju - delova šaka i ruku, i ostaci lisica.

Kako je naveo, kosti su na oko metar ispod površine tla, a pored njih su bili i ostaci boce u kojoj je verovatno bio benzin. "Policija je bila na licu mesta i sada je na potezu Tužilaštvo koje će voditi proces ekshumacije. Komisija je ovim završila svoj deo posla, a policija obezbeđuje mesto ekshumacije", rekao je Cvetković, pišu Večernje novosti.

Cvetković je kazao da je lokacija utvrđena prema četiri svedočenja, i da su izjave svedoka potvrđene prilikom skeniranja terena na Adi Ciganliji.

O tome piše i beogradski "Pres" koji ističe da je lokacija utvrđena na osnovu četiri svedočenja koja je objavio taj list. "Nađeno je 11 većih kostiju.., devet manjih, kao i tri ostatka spaljenih ljudskih kostiju", piše "Preš" i dodaje da treba ipak sačekati rezultat analize DNK.


Извор[уреди]