NIS podržao ponudu Gaspromnjefta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. фебруар 2011.
BEOGRAD, 7. februara 2011. (Beta) - Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) podržao je danas ponudu ruskog Gaspromnjefta za preuzimanje dodatnih 19,12 odsto akcija srpske naftne kompanije od malih akcionara.

Kako se navodi u oglasu u listu Politika, objavljivanje ponude za preuzimanje akcija je obaveza ponuđača u skladu sa ugovorom od 24. decembra 2008. godine, kojim je Gaspromnjeft kupio 51 odsto akcija NIS-a.

Upravni odbor NIS-a je saglasan sa planovima ponuđača o budućem poslovanju i delatnosti kompanije i smatra da ne postoje razlozi za neprihvatanje namere ponuđača u vezi sa zaposlenima i upravom, uključujući i materijalne promene u uslovima zapošljavanja, navodi se u oglasu.

Ruska kompanija Gaspromnjeft otvorila je 31. januara ponudu za preuzimanje 19,12 odsto akcija Naftne industrije Srbije (NIS) od malih akcionara, po ceni 4,8 evra za akciju, odnosno ne manje od 506,48 dinara.

Ponuda Gaspromnjefta za akcije srpske naftne kompanije koje se nalaze u slobodnom prometu trajaće do 16. marta 2011. godine.


Извор[уреди]