NBA igrači razmišljaju o odlasku iz SAD

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. јул 2011.
САД -  Beta-AP) - Bili Hanter, šef asocijacije igrača američke profesionalne košarkaške lige NBA, izrazio je podršku igračima koji bi da igraju u inostranim klubovima dok u SAD traje lokaut.

U memorandumu koji je igračima poslat u sredu uveče a do kojeg je došla agencija Asošiejted pres, Hanter navodi da sindikat podržava sve igrače koji „nameravaju da nastave da zarađuju za život, ostanu u vrhunskoj takmičarskoj formi i igraju igru koju svi vole dok traje nesrećni lokaut, koji je uvela NBA liga“.

„Svrha lokauta je ekonomski pritisak na igrače da pristanu na nepovoljni ugovor o kolektivnom pregovaranju. Važno je da vlasnici klubova shvate da bi njihova odluka da svoje igrače gurnu u teške ekonomske okolnosti mogla da dovede to značajnih posledica“, napisao je Hanter.

Prema njegovim rečima, „ako vlasnici ne budu dali igračima teren na kojem će moći da igraju u SAD, rizikuju da izgube najbolje igrače na svetu u korist međunarodnih košarkaških federacija koje su više nego voljne da im daju posao“.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg