Пређи на садржај

Muzika iz stomaka

Извор: Викиновости


27. новембар 2010.
STOKHOLM, 27. novembra 2010. (Beta-AFP) - Jedan Šveđanin uspeo je da nekoliko sati emituje muziku iz stomaka, putem minijaturnog audio sistema koji je ubacio u kapsulu a nju potom stavio u prezervativ i progutao ga.

"Zvuk je bio veoma, veoma loš. Ali to i nije bio cilj. Samo sam želeo da pokažem kako to funkcioniše", rekao je u petak Frans presu Fredrik Hjelmkvist iz Stokholma, vlasnik prodavnice ekskluzivne haj-faj opreme. "Ovo je uspeh, mi smo prvi u svetu koji smo to uspeli da uradimo", dodao je 45-godišnji Hjelmkvist koji svoj elektronski dragulj nudi po ceni od 119.000 švedskih kruna (12.800 evra).

Posle nekoliko neuspelih pokušaja, ipak je uspeo da proguta kapsulu dimenzija tri centimetra sa jedan i po centimetar. Unutar plastičnog omotača koji je ubačen u prezervativ radi nepromočivosti, nalazio se minijaturni audio uređaj sa baterijom. Nešto kasnije, Hjelmkvistova ekipa uspela je da detektuje muziku koja je dopirala iz njegovog stomaka, zahvaljujući stetoskopu povezanom sa zvučnikom.


Извор[уреди]