Muzičari iz regiona u Orkestru bez granica

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. октобар 2010.
BEOGRAD, 23. oktobra 2010. (Beta) - Orkestar bez granica, koji će činiti 80 muzičara iz bivših republika Jugoslavije, biće osnovan početkom 2011. godine, a dirigent i umetnički direktor ovog orkestra biće Premil Petrović.

Projekat "Orkestar bez granica" će realizovati BEMUS i Jugokoncert u saradnji sa festivalima u okruženju i uz podršku Evropske asocijacije festivala.

Direktorka Jugokoncerta Biljana Zdravković rekla je na konferenciji za novinare da "Orkestar bez granica" predstavlja projekat međunarodne saradnje uzimajući u obzir kulturni uticaj na univerzalnim ljudskim vrednostima, a usmeren je na dalji napredak društvene i kulturne svesti.

Prema njenim rečima, projekat je zamišljen kao most saradnje među umetnicima regiona, a orkestar će biti sastavljen od 80 najboljih mladih profesionalnih muzičara, koji će biti okupljeni na ovom projektu.

Dirigent Premil Petrović je rekao da će muzičari biti selektovani na audicijama u gradovima regiona, gde postoje partneri zainteresovani za saradnju na ovom projektu, a audicije će biti održane u martu 2011. godine.


Извор[уреди]