Mrtvi na ulicama Tripolija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. фебруар 2011.
BENGAZI, 25. februara 2011. (Beta-AFP) - Snage reda lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju sukobile su se u petak s protivnicima režima, pucajući na njih u više četvrti Tripolija, a u okršajima ima i mrtvih, prenosi agencija AFP pozivajući se na izjave svedoka. "Snage reda pucale su na demonstrante. Ima mrtvih na ulicama Sug Al Jomae", rekao je za tu agenciju jedan od stanovnika te četvrti. Još neki svedoci iz drugih četvrti, poput Ben Ašura i Fašluma, takođe su naveli da snage reda "pucaju na sve one koji se nađu na ulici".

Seif Al-Islam, jedan od sinova libijskog vođe Muamera Gadafija rekao je u intervjuu za tursku televiziju da će njegova porodica ostati u Libiji i upozorio da neće dozvoliti "šačici terorista" da kontrolišu deo zemlje. U izjavi za televiziju Si-en-en-Turk (CNN-Turk) o eventualnom planu B Gadafijeve porodice u slučaju pobede pobunjenika, Seif Al Islam je rekao: "Naš plan A je da živimo i umremo u Libiji. Plan B je da živimo i umremo u Libiji".

On je priznao da su izgubili kontrolu nad istočnim delom Libije, ali je rekao da će libijske vlasti uskoro ponovo uspostaviti kontrolom nad tom oblasti.

I dok sukobi tresu Libiju, dva njena ambasadora u Francuskoj i pri Unesku, čije je sedište u Parizu, podneli su ostavke, osudili "represiju u Libiji", i izjavili da se "pridružuju revoluciji" protiv pukovnika Muamera Gadafija.


Извор[уреди]