Mrkonjić očekuje finalizaciju ugovora o ruskom kreditu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. фебруар 2011.
BEOGRAD, 21. februara 2011. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je u ponedeljak kako očekuje da se tokom posete Beogradu premijera Rusije Vladimira Putina finalizuje ugovor o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za saobraćanju infrastrukturu u Srbiji.

"Očekujem da će dolaskom premijera Putina biti finalizovan ugovor o ruskom kreditu, za koji će sva projektna dokumentacija koju rade naše projektne kuće na čelu sa CIP-om, biti završena u martu, a potom se očekuje i potpisivanje ugovora", kazao je Mrkonjić tokom posete Beogradskom železničkom čvoru.

Ministarstvo za infrastrukturu je saopštilo da je Mrkonjić ocenio da je ekonomska kriza "izbacila infrastrukturne projekte u prvi plan i Srbija upravo u ovom trenutku ima šansu, što i čini, da kroz projekte saobraćajne infrastrukture nadomesti što do sada nije uradila".

Mrkonjić je rekao da je najbolja potvrda kvaliteta projekata interesovanje Svetske banke i evropskih banka, "koje pod najpovoljnijim uslovima sa milijardu i dvesta miliona evra finansiraju izgradnju Panevropskog koridora 10."


Извор[уреди]