Mozaik malog formata u galeriji Feniks

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.
BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Izložba "Mozaik malog formata", na kojoj će biti predstavljeni radovi umetničke grupe "Ametist", biće peti put priređena u beogradskoj galeriji "Feniks", od 7. decembra do kraja meseca.

"Mozaik malog formata" jedan je od novijih projekata grupe "Ametist" i regionalnog je karaktera. Započet je 2006. godine, a u dosadašnjem radu u njemu je učestvovalo 77 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bugarske, saopšteno je iz "Feniksa".

Izlagači pripadaju raznim generacijama, od onih koji su tek završili akademije, do onih koji se mozaikom bave već gotovo pola veka. Na otvaranju izložbe, kao i prethodnih godina, biće dodeljene tri nagrade za mozaik, od kojih glavna nagrada podrazumeva samostalno izlaganje u galeriji "Feniks" u sledećoj sezoni.

Umetnički žiri sastavljen od članova grupe "Ametist" i predstavnika galerije "Feniks" do sada je nagradio Borislava Nježića, Maju Đurović, Iliju Ilijeva, Renatu Trifković, Vojnu Baštovanović, Oliveru Nikolić, Žarka Glavatovića i Draganu Marjačić.


Извор[уреди]