Пређи на садржај

Mota pozvala Beograđane na maraton

Извор: Викиновости


15. април 2011.
Београд-  (Beta) - Promoterka 24. Beogradskog maratona Roza Mota pozvala je u petak ljude da izađu napolje i učestvuju na toj manifestaciji.

Portugalka je olimpijska, svetska i trostruka evropska šampionka u maratonu, a u Beogradu je prvi put.

„Ne volim da pričam o prošlosti, više sam fokusirana na sadašnjost. Prvi put sam u Beogradu i pozivam sve da dođu na Maraton. Ne trčim više aktivno, ali ću učestvovati na trci zadovoljstva. Više ne trčim nego šetam“, kazala je Mota.

Na trci će učestvovati i Kenijac Džon Maluni, pobednik iz 2007. godine. On je tada trijumfovao sa vremenom dva sata, 11 minuta i 52 sekunde. „Zadovoljstvo mi je što sam ponovo ovde. Prošlo su četiri godine od mog prošlog učesća. U međuvremenu sam trčao maratone u Pekingu, Atini, Bukureštu... Ima dosta mladih učesnika, a ja se nadam da ću dobro trčati i ostvariti dobro vreme“, rekao je Maluni.

Jedan od promotera Beogradskog maratona je i Jovan Memedović. On će trčati polumaraton. „Trčaću polumaraton i to sa kamerom kako bih napravio emisiju o tome. Imam misiju da se narod vrati pravim vrednostima. Ljudima u Nepalu je blizu Mont Everest. Mislim da oni imaju želju da se popnu na njega, pa i mi treba da imamo želju da istrčimo maraton“, kazao je Memedović.

Извор

[уреди]