Пређи на садржај

Montevideo stiže Šišanje

Извор: Викиновости


1. јануар 2011.
BEOGRAD, 1. januara 2011. (Beta) - Režiserski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" od premijere pre desetak dana videlo je 41.797 gledalaca, dok je trenutno najgledanijem domaćem filmu u bioskopima "Šišanju" trebalo 12 nedelja da stigne do 73.306 posetilaca.

Podaci distributerske kuće "Tak" objavljeni pred Novu godinu, pokazuju da je "Šišanje", drama režisera Stevana Filipovića o navijačima neonacistima u Srbiji, u poslednjoj nedelji prikazivanja u 2010. imala 2.957 gledalaca.

Bjelogrlićevu priču o učešću reprezentacije Jugoslavije na prvom Svetskom fudbalskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine u istom razdoblju videlo je 33.265 bioskopskih posetilaca.

Za razliku od ostalih domaćih filmova u bioskopskoj mreži, producenti "Montevidea" su počeli film da prikazuju i po sportskim i drugim dvoranama u Srbiji, kao i na otvaranjima novih bioskopa, u Domu vojske u Nišu i "Arena sinepleksu" u Novom Sadu.

Podaci "Taka" pokazuju da je crnohumorna melodrama "Žena sa slomljenim nosem" Srđana Koljevića za 17 nedelja stigla do 31.955 gledalaca, dok je egzistencijalistička drama "Beli beli svet" Olega Novkovića za četiri nedelje imala 5.230 posetilaca.

Omnibus rediteljki iz regiona "Neke druge priče" imao je 1.278 posetilaca za deset nedelja u bioskopima, dok je hrvatska komedija "Vjerujem u anđele" za devet nedelja imala samo 379 gledalaca u Srbiji.


Извор[уреди]