Moguć dogovor o pečatima i katastru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. септембар 2011.
Брисел-  (Beta) - Šef delegacije Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u petak u Briselu da je moguć dogovor o carinskim pečatima i katastrima i naglasio da će pitanje severa Kosova i administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak biti tema drugih razgovora oko samog severa Kosova i Metohije.

Stefanović je to rekao novinarima uoči nove runde razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu.

Šefica prištinskog tima Edita Tahiri izjavila je da će razgovori obuhvatiti carinske pečate, telekomunikacije i verovatno novu temu regionalne saradnje, i podvukla da Priština smatra da će se današnji mogući dogovor odnositi na, kako je rekla, „uzajamno priznavanje pečata dve države“.

Ona je rekla da pitanje administrativnih prelaza i severa Kosova ne može biti tema dijaloga Beograda i Prištine jer je taj dijalog tehnički i dodala da Beograd mora sa severa Kosova povući sve „paralelne strukture“.

Stefanović je podvukao da svako rešenje koje se eventualno postigne oko carinskih pečata ne može značiti bilo šta drugo osim onoga što je „usko dogovoreno vezano za carinski pečat“. On je rekao da će svako takvo rešenje oko carinskih pečata omogućiti normalnu komunikaciju, slobodnu trgovinu i privređivanje građana na Kosovu i u ostatku Srbije.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg