Mladi ambasadori pomirenja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. decembar 2012.
Beograd/ Srbija - Seminar Mladi ambasadori pomirenja biće održan u Beogradu od 23. do 28. decembra. Seminaru mogu da se priključe svi studenti iz Beograda i unutrašnjosti, prijave traju do danas, a prijavni formular se može preuzeti na sajtu Omladinskog odbora za obrazovanje.

Ovakav događaj je već bio održan u Beogradu početkom septembra. Glavni sponzor je ambasada Velike Britanije. Program ima za cilj da ohrabri mlade ljude koji su najviše pogođeni posledicama zbivanja proteklih 20 godina, da se povežu i razmene iskustva i mišljenja o onome sto se zbilo u pomenutom periodu, kao i kako da prevaziđu postojeće predrasude.

Na samom seminaru učesnici su imali prilike da u izlaganjima čuju nešto više o savremenoj istoriji, izazovima evropskih integracija, etici u politici. Pored toga, učesnici su svakodnevno obilazili neke od značajnih institucija Republike Srbije - Skupštinu RS, Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, kancelariju Zaštitnika građana (ombudsmana) i ambasadu Ujedinjenog Kraljevstva. U ambasadi je učesnike primila njegova ekselencija Majkl Devenport.

Извор[уреди]

  • Vikivesti [ „Mladi ambasadori pomirenja”] , 1. decembar 2012. (српски)Bookmark-new.svg