Mladića nema u Hagu zbog Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. децембар 2010.
BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Niko u Evropi više ne veruje Srbiji da Mladića nema, i ako ga nema u Hagu, a nema ga zbog nje same, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin za "Dojče vele".

U članku objavljenom u sredu, "Dojče vele" navodi da Evropski parlament očekuje novi izveštaj haškog tužioca Serža Bramerca, koji bi 6. decembra trebalo da bude predstavljen u Ujedinjenim nacijama, a da je Jelko Kalcin, prema sopstvenim rečima, "upoznat sa Bramercovim pogledima i porukama".

"Ono što Bramerc poručuje, jeste da je Srbija sama sebi najveći izazov. Kada bude odlučila da se pokaže u pravom svetlu, ona će to i postići. Niko živ u Evropi više ne veruje Srbiji da Mladića nema. Ako ga nema u Hagu, nema ga zbog Srbije", izjavio je Kacin.

Taj slovenački političar je nedavno predstavio Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta rezoluciju o napretku Srbije u procesu evrointegracijama.

Rezolucija, za koju "Dojče vele" ocenjuje da je "najpozitivnija do sada", dobila je podršku Odbora, i u januaru bi trebalo da bude pred poslanicima Evropskog parlamenta radi usvajanja. Dokument je u Odboru prihvaćen gotovo jednoglasno - samo dva poslanika su bila uzdržana.


Извор[уреди]