Mladić u boljem stanju

Извор: Викиновости27. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je na saslušanju u petak Ratko Mladić rekao da ga optužnica Haškog tribunala uopšte ne zanima kao i da je „mnogo bolje izgledao“ nego u četvrtak na prekinutom saslušanju.

Vekarić je agenciji Beta rekao da je Mladić u petak u mnogo boljem psihofizičkom stanju u odnosu na četvrtak kada je saslušanje bilo prekinuto i da je govorio povezano.

„Pitao je za svoju penziju i tražio da mu se vrati, a tražio je televizor i knjige“, istakao je on navodeći da je reč o knjigama ruskih pisaca Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja.

Vekarić nije želeo da govori o tvrdnjama odbrane i porodice Mladića o tome da zdravstvena nega koju dobija bivši vojni lider bosanskih Srba nije adekvatna, ističući jedino da je on pod stalnim lekarskim nadzorom.

On je rekao i da je u petak održan sastanak Akcionog tima na kom je konstatovano da je uhapsen Ratko Mladić i da se nastavljaju aktivnosti u vezi sa potragom za jedinim preostalim haškim beguncem Goranom Hadžićem.

Mladiću je, kako je Vekarić dodao, uručeno rešenje o pritvoru na koje ima rok od tri dana za žalbu.

Извор[уреди]