Mladić nije bio u Karašu

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


5. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Haški optuženik Ratko Mladić nije se 5. oktobra 2004. godine nalazio u vojnom objektu Karaš na Topčideru kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista, izjavio je u sredu tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Upitan o zahtevu porodica gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, da se Mladić ispita u istrazi u vezi sa smrću njihove dece, Vukčević je televiziji B92 rekao da "sa sigurnošću može da kaže da Mladić u to vreme nije bio u Karašu".

On je, međutim, naveo da to ne znači da se slaže s nalazima vojne komisije da je u pitanju ubistvo i samoubistvo i da gardiste nije ubila treća osoba.

"Cela teorija o ubistvu i samoubistvu, po mom mišljenju, vrlo je labava", rekao je Vukčević govoreći o radu vojne komisije u vezi sa smrću dvojice gardista u Topčideru pre sedam godina i ocenio da je komisija loše obavila istragu.

Upitan da li je moguće da su se gardisti našli na putu nekog drugog haškog optuženika i da su zbog toga ubijeni, on je rekao da je tužilaštvo "rekonstruisalo" kretanje haških optuženika u tom periodu i da ni to nije tačno.

Извор[уреди]