Miting u Sarajevu zbog Mladićevog pojavljivanja u sudu

Извор: Викиновости


4. јул 2011.
SARAJEVO, 4. jula 2011. (Beta) - Oko 500 građana u ponedeljak je u Sarajevu, na Trgu dece Sarajeva uživo pratilo izjašnjavanje generala Ratka Mladića o krivici pred Haškim tribunalom.

U organizaciji Udruženja dece ubijene u opkoljenom Sarajevu održan je miting pod parolom "Svi smo mi svedoci", na kojem su okupljeni građani, predstavnici udruženja i organizacija iz BiH minutom ćutanja i verskom molitvom odali počast stradalima.

Na "Zidu istine", koji je postavljen na platou, okačene su fotografije, imena i ostale uspomene na stradale tokom rata u BiH.

"Građani Srbije treba da se distanciraju od zločinaca. Mladić je sramota za zemlju, on nije heroj", rekao je obraćajući se okupljenima predstavnik Saveza logoraša BiH Satko Mujagić.

Bahra Hodžić iz udruženja rekla je da je skup organizovan kako bi se izrazilo nezadovoljstvo "protiv ovog zlikovca što je klao i palio". Kako je navedeno, cilj mitinga bio je da se "skrene pažnja javnosti s ratnog zločinca na njegove žrtve i zločine njegovih istomišljenika".


Извор[уреди]