Ministri unutrašnjih poslova regiona razgovaraju o saradnji

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

21. април 2010.
Будва/ Црна Гора BUDVA, 21. aprila 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u sredu na Regionalnom forumu o migracijama, azilu i izbeglicama (MARRI) u Bečićima da je Srbija "otvorena za sve oblike saradnje sa susedima".

"Smatramo da se regionalna saradnja i regionalni pristup prema Evropskoj uniji (EU) pokazao kao najbolji instrument za postizanje zajedničkih ciljeva", rekao je Dačić na skupu na kojem ministri unutrašnjih poslova zemalja regiona razgovaraju o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Prema Dačićevim rečima, Vlada Srbije smatra da time što je posvećena regionalnoj saradnji, može "efikasnije i potpunije da ostvari nacionalne prioritete Srbije" i da "ispuni zahteve i standarde u okviru pridruživanja regiona EU".

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović je takođe istakao da je Crna Gora otvorena "za sve vidove" saradnje, "na svim nivoima". "Jedni bez drugih ne možemo", rekao je Brajović.

Zamenik ministra bezbednosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić je ocenio da je njegova zemlja "značajno napredovala" u procesu povratka izbeglica i raseljenih osoba, ali da još nisu nađena trajna rešenja za smeštaj prognanih. Krešić je naveo da gotovo 125 hiljada osoba čeka da se obnove njihove kuće, kako bi mogle da se vrate.

Na skupu u hotelu Splendid u Bečićima učestvuju i ministri unutrašnjih poslova Albanije i Makedonije, kao i predstavnici Hrvatske.


Извор[уреди]