Ministarstvo telekomunikacija traži veći budžet

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo najavilo je u petak da će od Vlade Srbije tražiti da tom ministarstvu u budžetu za 2010. obezbedi još 100 miliona dinara (oko milion evra).

Ministarstvu za telekomunikacije prema Nacrtu budžeta za sledeću godinu, nedostaje 100 miliona dinara za realizaciju projekta povezivanja akademskih mreža Srbije i regiona (SEELIGHT), rekla je ministarka Jasna Matić novinarima na skupu o primeni strategije i uvođenja elektronske uprave u Srbiji.

Ona je rekla da je projekat SEELIGHT vredan šest miliona evra i da 80 odsto potrebnog novca daje grčka vlada kroz Helenik plan, a da bi 20 odsto trebalo da obezbedi Vlada Srbije.

Matićeva je rekla da je Ministarstvo u petak dobilo nacrt budžeta Srbije za narednu godinu koji je restriktivan i da ima pravo da do kraja dana dostavi mišljenje na taj nacrt. Najveće smanjenje u budžetu Ministarsva za telekomunikacije i informaciono društvo je u delu za plate, u skladu sa namerom Vlade Srbije da smanji broj zaposlenih u državnoj administraciji.


Извор[уреди]