Ministarstvo ne pristaje na ucene malinara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. септембар 2011.
BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede Srbije je spremno da pomogne svim poljoprivrednicima i ne pristaje na ucene pojedinih proizvođača, izjavio je u četvrtak pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.

"Već dva meseca razgovoramo sa predstavnicima proizvođača malina i pokušavamo da im pomognemo. Rešenje je u dogovoru malinara i vlasnika hladnjača koji imaju mogućnost da iz kredita Fonda za razvoj povećaju otkupnu cenu maline za 10 dinara", rekao je Milovanović novinarima pre početka Unapređenog stalnog dijaloga Srbije i Evropske unije posvećnog poljoprivredi.

On je istakao da cena malina ne treba da bude glavna tema razgovora malinara i predstavnika resornog ministarstva već kako da se poboljša kvalitet tog voća, kako bi se povećao izvoz i od toga korist imali i malinari i hladnjačari.

Zahtevi malinara da subvencije za izvoz malina budu 26 dinara po kilogramu su, prema rečima Milovanovića, nerealni i ne mogu da budu ispunjeni.

Malinari protestuju od 11. septembra zahtevajući da sadašnja otkupna cena malina od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara, i da suvebnecije za izvoz budu 26 dinara.

Извор[уреди]