Ministarstvo: Hemofarm do kredita po pravilima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу5. фебруар 2010.
BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije u petak je odbacilo optužbe uprave Hemofarma iz Vršca da je ministar ekonomije Mlađan Dinkić sprečio da ta farmaceutska kompanija dobije subvencionisani kredit.

Zahtev Hemofarma za kredit, kako je navedeno u saopštenju dostavljnom Beti, nije stigao u 2009. godini na dnevni red Upravnog odbora Fonda za razvoj. Ta kompanija, kako se dodaje, "može konkurisati za subvencionisane kredite u programu za ovu godinu, naravno po redu i pravilima kao i ostali".

"Hemofarm nije jedino preduzeće u Srbiji, ali je izgleda jedino preduzeće kome smeta red i procedura", istaklo je Ministarstvo ekonomije i navelo da su subvencinisani krediti u vrednosti 1,1 milijarde evra pomogli ili spasili u krizi skoro 12.000 preduzeća.

Ministarstvo ekonomije je naglasilo da "ne reaguje na pritiske, posebno ne na političke" i da "zakon i pravila moraju jednako da važe za sve, bez obzira da li je za kredit konkurisala mala ili velika firma, ili je njen vlasnik običan covek ili lokalni političar".


Извор[уреди]