Ministarka:Istražujemo nabavke struje od 2000. godine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović kazala je da je zatražila da se preispitaju sve nabavke struje u Srbiji od 2000. godine.

"U Elektroprivredi Srbije su se namerno pravili loši planovi za uvoz struje, da bi se uvozilo interventno i tako struja plaćala po mnogo većim cenama", izjavila je Zorana Mihajlović za list Pres od subote.

Prema njenim rečima, tim Ministarstva ispituje papire Fonda za zaštitu životne sredine, Agencije za energetsku efikasnost, "Srbijagasa", "Trasnafte", "Elektroprivrede Srbije" i "Elektromreže".

„Jedna od institucija koju smo posebno istraživali je Fond za zaštitu životne sredine, koji je raspolagao sa oko pet milijardi dinara pred izbore. Kada su raspisani izbori, pa do formiranja nove vlade potpisali su oko 72 ugovora i napravili obaveze veće od 2,5 milijardi dinara“, kazala je Zorana Mihajlović.

Ona je na pitanje kada će u Srbiji biti uvedenoi plaćanje grejanja po utrošku a ne po kvadratu, rekla da očekuje da se to desi najdalje za četiri godine.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg