Ministar: Čekamo odgovor iz Brisela na našu inicijativu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je ponedeljak uveče da Srbija čeka odgovor iz Brisela na svoju inicijativu za rešenje problema na Kosovu i Metohiji i da je spremna za dijalog.

„Najbitnije da je sada mirno. Jeste napeto, ali je mirno“, rekao je Bogdanović TV Pink i istakao da će Srbi ostati na barikadama na severu pokrajine sve dok albanski carinici budu na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Upitan o lecima Kfora u kojima se građani obaveštavaju da blokada puteva nije način za izražavanje protesta, Bogdanović je rekao da su Srbima barikade „nažalost jedini način za izražavanje protesta zbog jednostranih poteza Prištine“.

Bogdanović je naveo da je obaveza Kfora da obezbedi slobodu kretanja, ali da bi trebalo postaviti i pitanje zbog čega su postavljene barikade ukazujući da su uzrok tome jednostrani potezi Prištine.

On je istakao da su Srbi na severu Kosova i Metohije odlučni da brane svoje interese i da ne žele da sever pokrajine bude stavljen pod kontrolu vlasti u Prištini.

Srbija je uputila u Brisel predlog za rešenje krize na prelazima Brnjak i Jarinje koji predviđa da na njima ne budu albanski carinici i policajci.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg