Mini sajam nabavke

Извор: Викиновости


9. мај 2011.
BEOGRAD, 9. maja 2011. (Beta) - Mini sajam nabavke, na kome će se sastati domaći proizvođači sa predstavnicima belgijske kompanije Deleze, koja je kupila Delta maksi, održaće se u utorak u Privrednoj komori Srbije.

Svoje proizvode predstaviće proizvođači ulja, brašna i testenina, praškastih proizvoda, sokova, piva, žestokih pića, mineralnih voda, mesa i prerađevina od mesa, ribe.

Robu će izložiti i konditori, proizvođači čajeva i lekovitog bilja, preradjivači voća i povrća, proizvođači mleka i mlečnih proizvoda, kućne hemije, proizvoda za ličnu higijenu i papirne konfekcije.

Sastanku će, kako je najavljeno iz komore, prisustvovati ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović i petnaestočlana delegacija Deleze grupe, predstavnici srpskih resornih ministarstava i ekonomski savetnik ambasade Srbije u Belgiji.

Predstavnici Delta holdinga i belgijskog trgovinskog lanca Delez potpisali 3. marta ugovor o preuzimanju 100 odsto Delta maksija po ceni od 932,5 miliona evra, kao i preuzimanju 300 miliona evra dugova tog lanca.


Извор[уреди]