Пређи на садржај

Milion evra za jemstvo za puštanje Terzića

Извор: Викиновости


9. мај 2011.
BEOGRAD, 9. maja 2011. (Beta) - Viši sud u Beogradu odredio je u ponedeljak jemstvo od milion evra za puštanje iz pritvora bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića, optuženog za zloupotrebe u transferima fudbalera u strane klubove u vrednosti od četiri miliona evra.

Sudija Danko Laušević rekao je da sud odbija predlog odbrane da Terzić bude pušten iz pritvora uz jemstvo od 535.000 evra i odredio milion evra za jemstvo.

Terzićev advokat Ante Bošković rekao je novinarima posle suđenja da je odluka suda razumna i jedino ispravna i izrazio nadu da će Terzić izaći iz pritvora pre 15. juna, za kada je zakazan nastavak suđenja. "Terzićeva familija će skupiti taj iznos, a javilo se i milion njegovih prijatelja spremnih da pomognu", rekao je Bošković.

Odbrana je ranije ponudila jemstvo u nekretninama za koje tvrdi da vrede 535.000 evra. Laušević je 23. marta odbio jemstvo Terzića i tu odluku je saopštio bez prisustva javnosti, pošto je posle pauze suđenja zabranio ulazak u sudnicu Terzićevoj rodbini i prijateljima, kao i novinarima.

Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo to rešenje u kojem je odbijanje jemstva obrazloženo opasnošću od bekstva i naložio Višem sudu u Beogradu da donese novu odluku sa jasnim obrazloženjem. Terzić je bio u bekstvu gotovo tri godine, a predao se 11. novembra 2010. godine, od kada je u pritvoru.


Извор[уреди]