Miliband pozdravio napredak srpskih vlasti

Извор: Викиновости7. децембар 2009.
LONDON/BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband preneo je u ponedeljak ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću da London pozdravlja napredak koji su srpske vlasti ostvarile u saradnji sa Haškim sudom i da podržava nastojanja Srbije za približavanje EU.

"Podvukao sam da Britanija podržava napredak Srbije ka članstvu u EU uz ispunjavanje neophodnih uslova. Velika Britanija i Srbija dele zajedničku viziju članstva u EU za čitav Zapadni Balkan i rade na učvršćenju mira i prosperiteta u čitavom regionu", rekao je Miliband posle susreta sa Jeremićem u Londonu.

Kako je saopštio Forin ofis, Miliband je rekao da je sa Jeremićem razgovarao o nizu pitanja, uključujući evropsku perspektivu Srbije, odnose u regionu i saradnju sa Haškim tribunalom i da je "toplo pozdravio napredak koji su vlasti Srbije ostvarile u toj saradnji".

Tokom posete Londonu, Jeremić će se sastati i s članovima Spoljnopolitičkog odbora britanskog parlamenta, a održaće i predavanje na London skul of ikonomiks.


Извор[уреди]