Miladin Kovačević priznao krivicu

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


27. септембар 2010.
BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Optuženi Miladin Kovačević priznao je u ponedeljak pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu krivicu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život Amerikancu Brajanu Stajnhaueru u Bostonu 4. maja 2008. godine, u zamenu za kaznu od dve godine i tri meseca zatvora.

"Kriv sam", kratko je odgovorio Kovačević na pitanje sudije Ivane Ramić na ročištu na kojem je razmatran sporazum o priznanju krivice koji su sklopili tužilaštvo i Kovačević i njegov advokat Borivoje Borović.

Presuda će biti doneta po pravosnažnosti rešenja suda o prihvatanju sporazuma o priznanju krivice na žalbu koju može da uloži samo oštećeni Stajnhauer, pošto su se Kovačević i tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a oštećeni je upućen da odštetu zatraži u parničnom postupku.

Zamenik tužioca Saša Bošković rekao je da tužilaštvo smatra da je dogovorena kazna od dve godine i tri meseca primerena jer su Sanel Softić i Edin Džubar, koji su takođe tukli Stajnhauera, u SAD osuđeni na po dve godine zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Kovačević je optužen da je 4. maja 2010. godine u jednom kafeu u Bostonu oborio Stajnhauera i šutirao ga u glavu i telo i udarao ga pesnicama po glavi, a u tome su mu se pridružili i Softić i Džubar. Kovačević je uhapšen u SAD u maju 2008. posle tuče, a pušten je mesec dana kasnije uz jemstvo od 100.000 dolara. Američki sud mu je oduzeo pasoš, ali je zemlju napustio pomoću dokumenata iz konzulata Srbije u Njujorku. Vlada Srbije je Brajanu Stajnhaueru platila odštetu od 900.000 dolara.


Извор[уреди]