Miki Manojlović podneo ostavku u FCS

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2011.
BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Glumac Predrag Miki Manojlović podneo je u utorak ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS), potvrđeno je Beti u toj ustanovi.

Predrag Miki Manojlović je pisanu ostavku poslao predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću i ministru kulture Srbije Nebojši Bradiću.

"Smatram da su se dvogodišnji napori koje sam uložio u unapređenje postojanja Filmskog centra Srbije i doprinos stvaranju zdrave osnove srpske kinematografije u praksi više puta dokazali nepotrebnim", piše u ostavci Mikija Manojlovića koju je preneo internet sajt B92.

Vršilac dužnosti direktora Fimskog centra Srbije Miroljub Vučković rekao je Beti da je zatečen ostavkom Mikija Manojlovića i da veoma žali zbog toga. Prema njegovim rečima, Miki Manojlović je uložio veliku energiju u redefinisanje stanja stvari u srpskoj kinematografiji.

Vučković je dodao da je za vreme aktivnosti Mikija Manojlovića donet novi statut FCS-a, kao i dva pravilnika o postupku sprovođenja konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti filmskog stvaralaštva i da to potvrđuje motiv da se u oblast kinemtografije unesu bitne promene. Prema njegovim rečima, Miki Manojlović je u više navrata ukazivao da je nezadovoljan zbog odlaganja usvajanja Zakona o kinematografiji.


Извор[уреди]