Mijatović: Potpisan sporazum Vlade i sindikata

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. новембар 2010.
BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Šef pregovaračkog tima sindikata Miodrag Mijatović rekao je u petak uveče da je potpisan sporazum Vlade Srbije i predstavnika sindikata vezan za izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

"Nakon pet sati pregovora na kraju su predstavnici sindikata potpisali sporazum sa premijerom Mirkom Cvetkovićem", rekao je Mijatović agenciji Beta.

Osnovni zahtev sindikata bio je da se izmenama Zakona precizira da prosečna penzija ne može da bude manja od 60 odsto prosečne plate u Srbiji, a Mijatović je kazao da je postignut sporazum, koji neće biti deo zakona i da je dogovoreno da se pregovara kada prosečna penzija padne ispod 60 odsto prosečne zarade.

"Najteži pregovori su bili vezani za benificirani radni staž, jer je za to potreban i stav MMF-a. Dogovorili smo se da do vraćanja zakona u skupštinsku proceduru Vlada ima dve mogućnosti - ili da ostanu odredbe važećeg zakona ili da se prihvati neki od zahteva sindikata ali tek posle dogovora sa njima", rekao je Mijatović.


Извор[уреди]