Mišel Obama: Barak je ostavio pušenje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2011.
VAŠINGTON, 8. februara 2011. (Beta-AP) - Predsednik SAD Barak Obama ostavio je pušenje, potvrdila je u utorak njegova žena Mišel.

"Da, učinio je to", rekla je prva dama novinarima u Beloj Kući, upitana da li je predsednik konačno učinio ono što milioni Amerikanaca nisu u stanju, i da je ostavio cigarete.

"Već skoro godinu dana", rekla je ona mada nije precizirala kada je tačno Baraka Obama ostavio duvan, jer "nikad nije puno pušio".

Pitanje Obaminog pušenja poslednji put izbilo je u javnost u decembru kada je pres sekretar Robert Gibs rekao da nije video predsednika kako "dimi" devet meseci.

U tom trenutku Gibs nije mogao da potvrdi da li je predsednik u potpunosti ostavio cigarete, ali je njegova žena danas bila mnogo sigurnija.

Ona je objasnila de je ostavljanje pušenja uvek bilo "lični izazov" za predsednika, koji je u junu 2009. godine rekao da i dalje ponekad povuče koji dim.

"Stalno se mučim s tim", rekao je on tada. "Da li sam nakad podlegao iskušenju? Da. Da li sam redovan pušač? Ne", kazao je Barak Obama.

On je rekao da nije pušio ispred svoje dece i familije, i proglasio je sebe za "90 odsto izlečenog", ali je priznao da je bilo momenata kada je "zabrljao".


Извор[уреди]