Mićunović: Zvanični razgovori mozda već sledeće nedelje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. maj 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da je realno da možda već sledeće nedelje koalicija "Za evropsku Srbiju" počne zvanične razgovore sa koalicijom oko socijalista o formiranju nove vlade.

U izjavi za današnji "Blic", on je, međutim, rekao da ga "ne iznenadilo da ti pregovori potraju", ali je izrazio očekivanje da nova vlada Srbije bude formirana "pre letnjeg odmora početkom jula".

"Očekujem da koalicija za evropsku Srbiju napravi vladu sa socijalistima i svim nacionalnim manjinama, uključujući i Sulejmana Ugljanina, i da dobije podršku Liberalno demokratske partije u parlamentu, čime bi ona bila izglasana sa 142 glasa u novoj Skupštini Srbije", naveo je Mićunović.

On je dodao i da veruje da će po formiranju nove vlade ambasadori biti vraćeni u zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, da bi, kako je naveo, branili legitimne interese Srbije.

"Da ja odlučujem, vratio bih ambasadore već sutra tamo da podrže veliku diplomatsku ofanzivu da se pokrenu novi pregovori o Kosovu i da se odbrani međunarodno pravo", rekao je Mićunović.== Извор ==