Metina poseta Beogradu istorijska

Извор: Викиновости10. март 2010.
BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta-AFP) - Albanija smatra da je poseta potpredsednika njene vlade i ministra spoljnih poslova Iljira Mete Beogradu "istorijska", izjavio je u sredu u Tirani šef Metinog kabineta Sokol Dervišaj.

Tokom dvodnevne posete zvaničnici će razgovarati "o odnosima dve zemlje, stabilnosti regiona i integraciji balkanskih zemalja u Evropsku uniju", rekao je Dervišaj agenciji AFP.

Francuska agencija navodi da će tema razgovora biti i Kosovo i podseća da se radi o prvoj poseti jednog visokog albanskog zvaničnika Beogradu od 2005. godine, kada se s predstavnicima vlasti u Srbiji sastao tadašnji šef albanske diplomatije Kastriot Islami.

Iljir Meta posetiće u četvrtak Beograd gde će se sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom Vlade Božidarom Djelićem i sa svojim kolegom, šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem. Kako je rečeno agenciji Beta u ambasadi Albanije u Beogradu, Meta će prisustvoavti i komemoraciji povodom godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.


Извор[уреди]