Met Dejmon narator filma o Lansu Armstrongu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. октобар 2010.
LOS ANĐELES, 23. oktobra 2010. (Beta-AFP) - Američki glumac Met Dejmon biće narator dokumentarnog filma o biciklisti Lansu Armstrongu koji će režirati oskarovac Aleks Gibni.

Kako prenosi Los Anđeles tajms, film će govoriti o Armstrongovom povratku na Tur de Frans 2009, četiri godine posle njegove sedme i poslednje pobede na tom takmičenju. Teksaški biciklista, koji je tada imao 37 godina, zauzeo je treće mesto. "Javno mnjenje je podeljeno u mišljenju o Lansu Armstrongu. Neki ga smatraju svecem koji daje nadu ljudima koji su preživeli i koji boluju od raka. Drugi ga vide kao licemera, a licemerstvo ljude čini ludim, posebno ako se njime služe da zarade novac", kazao je Gibni.

Gibni je dobio Oskara za najbolji dokumentarni film 2007, za "Taxi to the Dark Side", priču o taksisti u Avganistanu koji je 2002. mučen do smrti u američkoj bazi Bagram. Gibni je naveo da je Dejmona odabrao za naratora svog novog filma pošto bi taj glumac trebalo da igra Armstronga u biografskom filmu čije je snimanje neizvesno. Taj film, koji bi trebalo da režira Frenk Maršal, planira se poslednjih šest godina. Gibnijev film u bioskope će stići sledeće godine.


Извор[уреди]