Merkelova započinje razgovore u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. август 2011.
Београд-  (Beta) - Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovaraće u utorak u Beogradu sa predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem o evropskim integracijama Srbije, odnosima u regionu i o ekonomskoj saradnji.

Prema navodima nemačkih medija koji se pozivaju na izvore u tamošnjoj vladi, Merkelova će u Beogradu „pojačati pritisak na Srbiju“ kad je reč o razgovorima s Prištinom.

Uoči posete Merkelova je iz Zagreba poručila da dolazi sa porukom da Srbija treba da se ugleda na Hrvatsku koja je ispunila sve uslove za članstvo u EU. Ona je navela da sve zemlje regiona treba da ispune uslove za članstvo, a da je za Srbiju jedan od uslova i uređenje odnosa sa Kosovom.

Merkelova, koja je u Beograd doputovala u ponedeljak uveče posle razgovora u Zagrebu, sastanke će početi susretom sa suprugom bivšeg premijera Ružicom Đinđić i stipendistima Fonda „Zoran Đinđić“ koji finansira nemačka privreda.

Sastanak sa Tadićem biće održan pre podne u Palati Srbija, dok su za popodne najavljeni sastanci u Vladi sa premijerom Cvetkovićem kojima će prisustvovati i više ministara.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg