Meštanima Gračanice uključena struja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу3. јул 2009.
GRAČANICA, 3. jula (Beta) - Meštani Gračanice danas popodne su dobili struju, posle 16-dnevnog isključenja, pošto je većina domaćinstava platila paušal kojim je Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) uslovila uključenje.

Predsednik Mesne zajednice Gračanica Dimitrije Stojanović rekao je za Betu da je, prema dogovoru predstavnika tog sela i KEK, koji je postignut u sredu, uslov za uključenje struje bio da 70 odsto domaćinstava u Gračanici uplati paušal od 26 evra po domaćinstvu.

Do danas u 14.30 paušal je uplatilo 730 domaćinstava tog sela, naveo je Stojanović. "Ova uplata predstavlja oko 90 odsto platno sposobnih domaćinstava u Gračanici tako da smo ovim brojem premašili zahtev KEK-a koji je dogvoren na prekujučerašnjem sastanku", dodao je on.

Prema njegovim recicma, struja je trebalo da bude uključena juče, kada je paušal uplatilo više od 600 domaćinstava, ali su predstavnici KEK-a tvrdili da u Gračanici ima 1.560 domaćinstava, dok, prema evidenciji predstavnika sela, u Gračanici ima 1.023 domaćinstava.


Извор[уреди]