Međunarodna zajednica i dalje primenjuje različite aršine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. септембар 2010.
BANJALUKA, 5. septembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da se na primerima Srbije i Republike Srpske (RS) potvrđuje da međunarodna zajednica i dalje primenjuje različite standarde na prostorima bivše Jugoslavije.

On je rekao da se na "unutrašnjim pitanjima RS i Srbije može videti da se primenjuju različiti aršini na međunarodnoj sceni, kako to kome odgovara", navodeći i to što su "neki međunarodni faktori branili teritorijalni integritet nezavisnog Kosova, a pre toga su razbili teritorijalni integritet Srbije".

"A kada Republika Srpska samo spomene pitanje referenduma ili razmišljanja o izdvajanju iz BiH, onda se ponovo vraćamo na princip očuvanja teritorijalnog integriteta", kazao je Dačić novinarima posle sastanka s premijerom RS Miloradom Dodikom.

On je dalje ocenio da je Balkan "bure baruta", da su "fitilji opasni i na mnogim stranama", ističući da još nisu rešena neka osnovna pitanja, već da su "stavljena pod tepih".

"Ne želimo da generacije posle nas brinu naši problemi", poručio je Dačić, navodeći da bi bilo najbolje da se problem Kosova rešava dijalogom i kompromisom, u interesu Srba i Albanaca koji tamo žive.


Извор[уреди]